Site icon podunavlje.info

Konkurs za poslodavce za „Moju prvu platu“ produžen do 23. septembra

BEOGRAD, 20. septembar 2021 –Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je danas da je rRok za poslodavce da oglase radne pozicije u drugom ciklusu Programa „Moja prva plata“ produžen do 23. Septembra. Razlog je, kako se navodi u saopštenju, velikog broja pristiglih prijava u proteklih nekoliko dana i povećanog interesovanja kompanija.

Dakle, umesto do 20. septembra, kako je prvobitno bilo oglašeno, sada poslodavci do četvrtka, 23. septembra mogu na sajtu https://mojaprvaplata.gov.rs/ da oglase konkretne radne pozicije na kojima će, uz subvencije države, osposoblјavati mlade kandidate, sa mogućnošću da ih, nakon devet meseci obuke, prime u radni odnos.

Program „Moja prva plata“, u drugom ciklusu, podsećaju iz NSZ, omogućiće da oko 10.000 mladih u Srbiji, bez radnog iskustva, do 30 godina starosti sa srednjim i visokim obrazovanjem steknu prvo radno iskustvo.

Prema do sada pristiglim prijavama, najzastuplјenije su pozicije za mlade sa srednjim obrazovanjem – trgovci, ugostitelјi, administrativni radnici, ali su traženi i inženjeri, tehnolozi, lekari, IT stručnjaci. Najviše je preduzetnika i mikro kompanija koji su zainteresovani da, uz subvencije države i učešće u programu „Moja prva plata“, obuče i zaposle nove kadrove. Ceo proces je digitalizovan i selekcija se vrši onjaln.

Program je šansa za poslodavce da novim zapošlјavanjem povećaju obim poslovanja, investiraju u razvoj lјudskih resursa i uz manje troškove, unaprede postojeće timove.

„Moja prva plata“ traje devet meseci, država je mladima obezbedila mesečnu naknadu od 22.000 dinara za one koji konkurišu sa završenom srednjom školom i 26.000 dinara za one sa visokim obrazovanjem.

Program sprovodi Nacionalna služba za zapošlјavanje uz podršku Ministarstva za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije.

Exit mobile version