Site icon podunavlje.info

Prva pobeda, i to ubedljiva, s novim trenerom na klupi – 3:0 protiv RSK-a

SMEDEREVO, 18. septembar 2021. – Predvođeni novim trenerom Savom Šašićem fudbaleri Smedereva su danas, uz reviju promašaja, ipak ostvarili ubedljivu pobedu u šestom kolu prvenstva Srpske lige Zapad: Smederevo 1924 – RSK 3:0 (1:0).

Već u trećem minutu izglednu priliku da Smederevce dovede u vođstvo ne koristi mladi Piplica, a potom je Bojić u istom minutu dva puta pogodio stativu.

Prošlo je nešto više od pola časa igre kada je Stojković preciznim šutem sa 18 metara pogodio levi ugao nemoćnog golmana gostiju Lučića i tako Smederevu deone početnu prednost.

Do odlaska na odmor domaći su propustili još dve izgledne šanse, da bi se u drugom delu utakmice nastavilo sa revijom promašaja, a pre svih se to odnosi na Bojića.

Mogao je posle prekida i štoper Mladenović da se upiše u listu strelaca, ali je požrtvovani Krstić sa gol crte spasao siguran pogodak u mreži gostiju.

Pokušali su fudbaleri iz Rabrova da sa nekoliko kontri kazne te promašaje Smederevaca, ali je onda Lukić iskoristio grešku njihove odbrane i povratnim pasom pronašao Stanića za dupliranje vođstva domaćih.

Samo tri minuta kasnije, Bojić je sa desne strane izveo slobodan udarac, a Plećić je glavom overio pobedu.

Mogao je Bojić još u dva navrata da pobedu učini ubedljivijom, ali je jednom pokušaju pogodio prečku.

U narednom kolu Smederevo gostuje u Bogatiću protiv ekipe Mačve 1929, koja je u ovom kolu izgubila od vodeće Sloge iz Požege sa 2:1. Smederevci su posle sedam odigranih kola na petom mestu na tabeli sa 10 bodova.

Foto: R.G.

Exit mobile version