Fruct Company d.o.o. iz Udovica na Svetskom sajmu hrane u Moskvi

17. septembar 2021 – U organizaciji Privredne komore i Razvojne agencije Srbije, 17 srpskih kompanija ove godine predstavlja proizvodne kapacitete i izvozne potencijale na vodećem sezonskom međunarodnom sajmu iz oblasti hrane i pića na tržištu Rusije i zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza – World Food Moscow, od 21. do 24. septembra 2021. Među njima je i Fruct Comapny d.o.o. iz Udovica.

Firma Fruct Company d.o.o. se bavi sopstvenom proizvodnjom voća, uzgajajući kvalitetne jabuke, nekoliko sorti. Bave se i izvozom robe koja nije njihova, ali koja se obrađuje u skladu sa svim standardima zaštite bilja, sa pripremama prihvatljivim u EU i Ruskoj Federaciji.

Pored firme iz Udovica, Srbiju na Svetskom sajmu hrane u Moskvi predstavljaju i Zlatiborac, Mačkat, Select Fruit, Subotica, Telek Paprika, Martonoš, Apple World, Sombor, Budimka, Požega, Copa-Cooperative of Pannonian Apples, Dobanovci, Simex Original, Subotica, Celanova Agro, Vršac, Mirax Agrar, Beograd, Vinarija Čoka, Subotica, Master Frigo, Zlatibor, Menex iz Kruševca, PDM Agro Fruit, Pudarci Ćirić Agro MĐŽ, Titel, SD paprika, Martonoš i Terra Optima,Topola.

Srbija ove godine ima štand od 160 kvadrata na manifestaciji koja povezuje hiljade kompanija iz celog sveta sa ključnim ruskim kupcima hrane i pića, ekspertima maloprodaja vodećih ruskih trgovinskih lanaca supermarketa, veletrgovcima, distributerima, predstavnicima sektora HoReCa i lokalnim proizvođačima hrane.

Naša zemlja je godinama među vodećim izvoznicima poljoprivredno prehrambenih proizvoda u Rusku Federaciju i za domaći agrar, tržište Rusije, uz korišćenje trgovinskih preferencijala na osnovu Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Evroazijske ekonomske zajednice, predstavlja izuzetan poslovni i izvozni potencijal, navode iz privredne komore Srbije.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!