Site icon podunavlje.info

Digitalna ekspedicija ove subote i nedelje i u Smederevu

SMEDEREVO, 17. septembar 2021 – Grad Smederevo je pozvao sugrađane da tokom vikenda budu deo „Digitalne ekspedicije“, velikog karavana digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti. Karavan je krenuo iz Beograda i peta stanica na putu kroz 16 gradova u Srbiji je Smederevo.

Karavan je namenjen svim građanima, od mladih koji su od rođenja izloženi digitalnom sadržaju, preko digitalno spretne generacije Z i njihovih roditelja, do građana kojima su digitalni resursi nedovoljno poznati ili dostupni. Cilj je da se građani širom Srbije upoznaju sa ključnim digitalnim veštinama 21. veka, elektronskim uslugama, elektronskom trgovinom, osnovama digitalne bezbednosti i pismenosti, kao i ostalim pogodnostima koje nudi digitalni prostor i omogućavaju nove tehnologije

Program će sutra na Gradskom trgu u Smederevu početi u 9 i 30 časova i trajaće do 18 sati, a u nedelju će trajati od 10 do 18 časova.

Kako se navodi, Smederevci će imati priliku da se uz zabavne sadržaje, druženje i susrete sa najpoznatijim influenserima i influenserkama u Srbiji, kao i kroz radionice i razgovore, upoznaju sa osnovama digitalne pismenosti i bezbednosti.

Karavan je pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Ane Brnabić, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, a u partnerstvu sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID), organizacijom Propulsion i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

 

Exit mobile version