Tri meseca zatvora za polno uznemiravanje maloletnice, i to uslovno

SMEDEREVO, 16. septembar 2021 –  Bokserski trener u jednom smederevskom klubu, V. L. (71), osuđen je pravosnažno na tri meseca kazne zatvora uslovno zbog polnog uznemiravanja četrnaestogodišnje maloletnice, članice ovog sportskog kolektiva.

On je oglašen krivim zato što je, kako se navodi u presudi, u više navrata, počev od septembra 2020. u Smederevu, uračunljiv i svestan da je to zabranjeno – sa umišljajem polno uznemiravao maloletnu K. R. (14) iz Smedereva, čime je izvršio krivično delo polno uznemiravanje iz čl. 182 st. 2 u vezi sa st. 1 krivičnog zakonika.

Shodno tome, sud je izrekao uslovnu osudu i utvrdio kaznu zatvora u trajanju od tri meseca, koja se neće izvršiti ukoliko okrivljeni u roku od jedne godine od pravosnažnosti presude ne učini novo krivično delo.

Okrivljeni V. L. priznao je zameniku opštinskog javnog tužioca u Smederevu izvršenje krivičnog dela iz optužnog predloga u vreme, na mestu i na način kako je opisano u izreci i to pre podnošenja optužnog predloga, a pisani sporazum o priznanju krivičnog dela dostavljen je Osnovnom sudu u Smederevu.

V.L. je određena i mera bezbednosti iz čl. 89A Krivičnog zakonika – zabrana približavanja i komunikacije sa maloletnom oštećenom K. R. Iz Smedereva, u trajanju od tri godine od pravosnažnosti presude.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!