Otvorena Republička likovna izložba stvaralaštva osoba sa invaliditetom

SMEDEREVO, 16. septembar 2021 –  U Galeriji smederevskog Centra za kulturu pred posetiocima je od večeras Republička likovna izložba umetničkog stvaralaštva osoba sa invaliditetom pod nazivom „Septembarske impresije“.

Organizator izložbe, Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Smedereva, uspeo je da okupi više od četrdeset likovnih stvaralaca iz mnogih gradova Srbije u nameri da pokažu svoje umeće, talenat i inspiraciju. Izložbenom postavkom obuhvaćeno je oko šezdeset radova u različitim tehnikama.

Ova izložba je deo projekta odobrenog od Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Cilј projekta je afirmisanje sposobnosti osoba sa invaliditetom, razvijanje njihovih potencijala i ličnosti i njihovo puno učešće i vlastiti doprinos u kreiranju kulturnih sadržaja i obogaćivanju kulturnog života u lokalnoj zajednici i Republici.

Svečanost otvaranja je upotpunio Miloš Pržić virtuoznim sviranjem frule, uvodnu reč dao je Radivoje Rale Damjanović, koji je izložbu i osmislio, a o izloženim radovima nadahnuto je govorila Aleksandra Mikić, istoričar umetnosti.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!