Site icon podunavlje.info

Falsifikovane potvrde o testiranju na kovid i druga dokumenta

VELIKA PLANA, 16 septembar 2021 – Policija je u okolini Velike Plane otkrila ilegalnu štampariju i uhapsila P. S. (57) iz Velike Plane. Na osnovu operativnih saznanja da P. S. izrađuje i prodaje falsifikovane potvrde o rezultatima testiranja na kovid, inspektori su u pretresu njegove kuće pronašli opremu za štampanje kojom je, kako se sumnja, izrađivao falsifikovana dokumenta visokog kvaliteta sa relјefnim žigovima i hologramima.

Osim opreme, nađeno je i više blanko i popunjenih potvrda Instituta za javno zdravlјe, austrijskih potvrda o vakcinaciji, diploma srednjih škola, stranih saobraćajnih dozvola, licenci za obavlјanje poslova električnih instalacija i tehničara za računarske mreže, kao i sertifikata o položenom kursu nemačkog jezika.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Velikoj Plani.

Policija nastavlјa rad na ovom slučaju kako bi identifikovali osobe kojima je P. S, kako se sumnja, izrađivao falsifikovana dokumenta.

Exit mobile version