Smederevska Palanka: Najveći udeo u procentu zaraženih čine deca

SMEDEREVSKA PALANKA, 15. septembar 2021 – Samo tokom jednog dana testirano je 49-oro dece, a pozitivno je bilo 35, od toga 31 školskog i četiri predškolskog uzrasta, dvoje idu u vrtić a dvoje ne. Ovo su podaci koji su se čuli na jučerašnjoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije u Smederevskoj Palanci, a izneo ih je dr Milan Matejić, vršilac dužnosti direktora lokalnog Doma zdravlјa, naglasivši da poslednjih dana najveći udeo u procentu zaraženih čine deca.

Epidemijska situacija u Dečijem i Školskom dispanzeru ove zdravstvene ustanove svakim danom se sve više pogoršova., Prema rečima dr Matejića, svi preventivni pregledi su odloženi, a lekari raspoređeni da rade sa kovid suspektnom decom.

U Opštoj bolnici „Stefan Visoki“ na lečenju od koronavirusa nalazi se 55 pacijenata, deo porodilšta, sa 15 kreveta, odvojen je za decu sa koronom, a ako se nastavi ovaj tempo otvoriće se i Kovid 3 odelјenje sa kapacitetom od 50 kreveta.  Zbog većeg priliva pacijenta kojima je neophodna hospitalizacija, otvorena je i Kovid 4 jedinica. Kada su zdravstveni radnici u pitanju ima zaraženih, a juče je zbog angažovanja u kovid jedinicama doneta odluka da se svi godišnji odmori stopiraju, čulo se takođe na jučerašnjoj sednici Opštinskog štaba.

Informacija: palankadanas.com, foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!