Site icon podunavlje.info

Posle poraza i isključenja na Ubu – rastanak sa Draganom Stevanovićem

SMEDEREVO, 13. septembar 2021 – Dragan Stevanović više nije trener Smedereva. Nakon nedeljnog poraza od Jedinstva (3:1) sporazumno je prekinuta saradnja između dosadašnjeg šefa struke i FK Smederevo 1924, saopšteno je danas iz kluba.

On je, podsetimo, početkom godine preuzeo mesto na klupi Smedereva i u prolećnom delu sezone ostvario odlične rezultate. Po broju bodova u tom delu prvenstva ekipa je bila treća, ukupno šesta, što je garantovalo siguran opstanak u ligi.

Dobro odrađene letnje pripreme nagovestile su mogući nastavak uspešne serije u tekućoj prvenstvenoj trci na srpskoligaškom zapadu. U prvom kolu Smederevci su kao gosti bili uspešniji od Takova (1:0), ali su potom kod kuće izgubili od užičke Slobode(1:2), da bi onda u samoj završnici ispustili pobedu protiv Budućnosti u Arilju (1:1). Usledila je sigurna igra i pobeda protiv Rađevca kod kuće (2:0). U nedelju je stigao poraz na Ubu i to je očigledno, uz isključenje Stevanovića na poluvremenu utakmice, dovelo do prekida saradnje.

– Posle vrlo uspešnog drugog dela prošle sezone, došlo je do nekih razmimoilaženja. Razlikovali su nam se pogledi, drugačije smo videli situaciju i sada smo obostrano zaključili da je rastanak najbolja opcija. Ne možemo a da se ne zahvalimo Stevanoviću na  velikoj predanosti poslu koji je obavljao, a posebno na rezultati minulog proleća. Pokušaćemo da što pre pronađemo adekvatno rešenje, a mi smo, bez obzira na neuspeh protiv Jedinstva, i dalje u trci za sam vrh tabele – rekao je danas Zoran Lončar, predsednik FK Smederevo.

Foto: R.G.

Exit mobile version