Site icon podunavlje.info

Prvi poraz Smederevaca na gostujućem terenu, bodovi ostali na Ubu

UB, 11. septembar 2021 – Bio je ovo duel u kome je, kako se to obično kaže, svakoj od ekipa pripalo po poluvreme, domaći su bili bolji u prvom, gosti u drugom, s tim što su Ubljani svoje šanse znalački iskoristili i stigli do bodova: Jedinstvo – Smederevo 1924 3:1 (2:0).

Počelo je šansom domaćih; Već u trećem minutu na centaršut Đermanovića Đorđević je loše pucao glavom sa dva metra. Nije mnogo prošlo, u 10. minutu, Radojičić je odlično šutirao sa 20 metara, ali lopta je prošla tik pored desne stative.

U 15. minutu penal za domaće, kada se posle odličnog proigravanja Milanović našao sam ispred Tasića i šutirao, golman Smederevca brani, ali prilikom odbrane ima kontakt sa Milanovićem i sudija Vuković pokazuje penal. Realizovao ga je sam Milanović.

Smederevo je moglo u 25. minutu do izjednačenja; Luka Lukić je uzeo loptu u opasnoj zoni, ali je otišao u stranu i nije uspeo da pronađe nikog od saigrača u šesnaestercu domaćih.

U 32. minutu 2:0 za Jedinstvo. Posle prekršaja iskosa sa desne strane Đermanović odlično šutira,aTasić je samo pogledom ispratio loptu.

Na jedan od prekršaja je reagovao stručni štab gostiju koji je smatrao da je bio faul bio za njih, kao posledica toga, u poluvremenu utakmice sudija je isključio trenera Smederevaca Dragana Stevanovića zbog protesta.

Posle pauze Smederevo je odmah imalo šansu. Odlično je centrirao Blagojević, a Plećić glavom šutirao, da bi golman Jovanović krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Smederevo je vođstvo Jedinstva prepolovilo u 51. minutu; novajlija Stojković je postigao gol posle asistencije Stanića koji se prethodno probio po levoj strani.

U 65. minutu Luka Lukić je pobegao odbrani domaćih i umesto da padne kada je Sajić startovao, on je nastavio akciju i slabo šutirao. Da je pao u šesnaestercu verovatno bi to bilo isključenje za Sajića i penal za Smederevo.

Nakon toga pao je tempo utakmice, pokušavali su Smederevci dugim loptama, ali bez uspeha.

Odluka o tome kome idu bodovi definitvno je pala u 84. Minutu. Ponovo je Đermanović centrirao, a Milanović postiže treći gol i rešava utakmicu.

U narednom kolu Smederevo dočekuje ekipu RSK iz Rabrova, koju je pre dve kola baš Jedinstvo na svom terenu ubedljivo porazilo.

Exit mobile version