Otvoren ovogodišnji konkurs za studentske stipendije „Evro za znanje“

8. septembar 2021 – Fondacija “Evro za znanje” raspisala je konkurs za dodelu pet studentskih stipendija u iznosu od po 100 hiljada dinara za školsku 2021/22. godinu. Stipendije se dodeljuju nepovratno i isplaćivaće se u deset jednakih rata. Na konkurs za tri stipendije mogu da se prijave studenti svih osnovnih studija koji studiraju u Srbiji, a dve stipendije, po želji donatora Fondacije – kompanije Mineco, biće dodeljene studentima četvrte godine Rudarsko geološkog fakulteta u Beogradu, geološkog smera, usmerenje za ekonomsku geologiju.

Ono što treba napomenuti, Fondacija okuplja pojedince koji dobrovoljno izdvajaju jedan evro mesečno za stipendiranje učenika i studenata. Ideja je da svako ko može mesečno izdvoji samo jedan evro, a ako bi to jednog meseca učinilo milion ljudi, sakupilo bi se milion evra i tako pomoglo deci koja su talentovana, žele da uče i usavršavaju se, a nemaju dovoljno mogućnosti. Na žalost, takvih pojedinaca nema ni pribličćno toliko. Proteklih godina, od školske 2015/2016, kada je počela dodela, stipendije je dobilo više desetina mladih iz čitave Srbije, neke godine po njih pet, nekada sedam, u zavisnosti od toga koliko se novca prikupi u Fondaciji. I da, možda i to treba spomenuti, nije joj sedište u Beogradu, Novom Sadu ili slično nego u Kosjeriću, pa prijave treba slati isključivo poštom na adresu Fondacije:
“Evro za znanje” Olge Grbić broj 5, 31260 Kosjerić.

Uz molbu, jer nema posebnog obrasca, potrebno je dostaviti potvrdu o upisanoj godini sa prosekom ocena, kao i dokaze o primanjima roditelja, poslednja tri meseca, a ukoliko nisu zaposleni potvrdu Nacionalne službe za zapošljavanje. Kandidati mogu da dostave i posebna priznanja i nagrade sa takmičenja ukoliko ih imaju.
Konkurs je otvoren do 5. oktobra, a posebna komisija će, zavisno od uspeha, materijalnog stanja i upisanih studija izabrati kandidate.
Rezultati konkursa će biti poznati i objavljeni do kraja oktobra.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!