Orijentirci Čelika za dva dana osvojili trideset medalja

SMEDEREVO, 5. septembar 2021 – Na Orijentiring takmičenju na Rajcu, na startu se pojavilo 136 takmičara iz 13 klubova Srbije. Učestvovalo je i 20 takmičara PSK Čelik, koji su osvojili 13 medalјa: osam zlatnih, tri srebrne i dve bronzane.

U klubu se najviše raduju medalјama najmlađih, a zlatne medalјe među njima osvojili su Sara Savić u kategoriji Ž12, Mihajlo Minić u M14, Milica Vasilјević u Ž16 i Stevana Milosavlјevićau kategoriji M18. Ovde treba pridodati i bronzanu medalјe Anke Ranković u kategoriji Ž12. Nisku Čelikovih zlatnih medalja dopunili su: Saša Nikolić, Bilјana Grujić, Dragutin Jeremić i Branko Grujić. Srebrne medalјe osvojili su: Bilјana Aranđelović, Marina Stankoć i Dragan Pavlović. Do druge bronzane Čelikove medalјe stigao je Danijel Mitrović.

PSK Čelik, na ovom takmičenju su bili rame uz rame domaćinu takmičenja, Pobedi klub na takmičenju, te je od organizatora ovog kola lige dobio pehar u trajno vlasništvo.

Redovno 11-to kolo OLS, u sprint varijanti, u organizaciji sportskog udruženja “Azimut plus“ iz Vrbasa, održano je u Vrbasu dan kasnije, u nedelju.  Bila je ovo gradska trka sa startom u dvorištu gimnazije i cilјem u sportskom kompleksu “Drago Jovović“, a učestvovalo je 109 takmičara iz 11 klubova, mešu kojima je najbrojniji bio Čelik sa 24 takmičara. Oni osvojili su 17 medalјa, od kojih je šest zlatnih, četiri srebrne i sedam bronzanih. Od mladih takmičara istakli su se zlatnom medalјom Milica Vasilјević, srebrnim odličjima Nikola Tasić, Angelina Vučković i Stevan Milosavlјević i bronzanim Marta Trajković i Lana Ivković. Zlatne medalјe osvojili su i seniori Dejan Ranković, Marija Trajković i Milan Mijailović, ali i veterani Dragan Nikolić i Branko Grujić. Srebrnom medalјom okitila se i veteranka Nataša Stanisavlјević. Bronzana medalјa pripala je senioru Saši Nikoliću, kao i veteranima: Bilјani Aranđelović, Draganu Pavloviću, Biljani Grujić i Milanu Cvetkoviću.  PSK Čelik je proglašen za najuspešniji.

Rezultati na ova dva nastupa doprineli su da drugoplasirani Čelik, smanji zaostatak za vodećom Pobedom, te da tako učini zanimlјivijom borbu za titulu šampiona Srbije u ligi Orijentiringa.

Članice Čelika, iz OŠ „Branko Radičević“ i OŠ „Dimitrije Davidović, kao reprezentativke Srbije, učestvuju na Svetskom školskom prvenstvu u orijentiringu, a trke su počev od ponedelјka 13. septembra.

Fotografije su iz kolekcije članova kluba.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!