Dobra igra Smederevaca za prvu radost na stadionu kraj Dunava

SMEDEREVO, 5. septembar 2021 – U najboljem izdanju od starta ove sezone fudbaleri Smedereva su nadigrali goste iz Krupnja i naneli im prvi poraz, a to je ujedno bila i prva pobeda Smederevaca pred domaćom publikom: Smederevo 1924 – Rađevac 2:0 (1:0).

Početak susreta pripao je gostima koji su krenuli ofanzivno i već u 5. minutu Bogdanović je ozbiljno pripretio golmanu domaćih Tasiću. Ne zadugo, nakon kontre Ilić je pogodio prečku Smedereva, da bi nešto kasnije i Smederevci uzvratili, učinio je to Vukadin, direktno iz kornera.

Pokušaji Mladenovića, Bojića i Radovića završavali su van okvira gola gostiju, da bi u 35. minutu domaćin stekao prednost. Sa desne strane slobodan udarac izveo je Bojić, Mladenović je kod druge bočne ivice peterca odigrao povratnu na koju je natrčao Vukadin i udarcem glavom pogodio levi ugao nemoćnog golmana Rađevca Divljakovića.

Samo što je počeo nastavak Bojić se probio po desnom boku, ali se umesto povratne lopte odlučio na ne tako snažan udarac.

Posle toga razvila se bespoštedna borba u kojoj su domaći u 69. minutu duplirali vođstvo. Sjajno je asistirao Nešović, a još bolje reagovao Stanić, koji je pogodio donji ugao gola Rađevca.

Gosti su mogli da smanje zaostatak u 84 minutu, ali udarac iskosa Ilića iz drugog pokušaja je osujetio Tasić.

U narednom kolu Smederevo gostuje na Ubu gde se sastaje sa domaćim Jedinstvom.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!