Vitezovi i legende i bugarski spektakl vatre u centru Smedereva

SMEDEREVO, 4. septembar 2021 – Atmosfera Srednjeg veka iz Smederevske tvrđave danas se preselila na glavni gradski trg. Vitezovi i legende, treći deo festivala – viteške borbe, srednjovekovni plesovi, besede o Srednjem veku, predstavljanje starih veština, pravi vatreni spektakl koji su priredili gosti iz Bugarske…

“Posle odluke da iz Malog grada Smederevske tvrđave preselimo festival na centralni gradski trg, želeli smo da omogućimo svim građanima Smedereva da uživaju u srednjovekovnim borbama, da ih privuče zvuk mačeva i srednjovekovnog plesa, predstava jedne seljačke bune i na kraju spektakularni vatreni šou, performans, koji izvodi bugarska grupa veoma poznata u ovom delu Evrope”, rekao je za Podunavlje.info Mladen Savić, direktor u Javnom preduzeću Smederevska tvrđava.

Smederevci su večeras imali jedinstvenu priliku da pogledaju spektakularne igre vatre i svetlosti sa mnoštvom specijalnih efekata i atraktivnim koreografijama u duhu Srednjeg veka koje su priredili Palяči – Ogneno i Svetlinno šou iz Bugarske.

“Prethodnog vikenda smo mogli da uživamo sa gostima iz Rumunije u bohut borbama i to jeste poenta, da izađemo iz okvira Srbije, da festival bude internacionalnog karaktera, a ukoliko bude moguće, sledeće godine da sprovedemo projekat Vitezovi i legende koji će da traje četiri dana i okupi mnoštvo učesnika iz Evrope i sveta. Očekujemo na hiljade vitezova, oklopnika i da se sve dešava u tvrđavi.”

Savić je podsetio da je ovaj projekat, zbog kompletne epidemiološke situacije, podeljen na pet delova

“Postigli smo pravi efekat što smo program preselili na gradski trg. Pravo uživanje, naročito za decu, bile su duelne borbe, plesovi, zaključno sa spektakularnim ’vatrenim’ programom, a u nedelju još jedna poslastica, pored standardnog programa u kojem učestvuju članovi Belih orlova, za završni deo trećeg dela festivala Vitezovi i legende – polučasovni nastup muzičke grupe VisAntiqua”, najavio je Savić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!