Site icon podunavlje.info

Palanka: Štab za vanredne situacije naložio pojačan inspekcijski nadzor

SMEDEREVSKA PALANKA, 2.9.2021 – Štab za vanredne situacije u Smederevskoj Palanci danas je održao hitnu sednicu s obzirom da je na osnovu indikatora i procene rizika prenošenje zarazne bolesti izazvane SARS-CoV-2 virusom u populaciji na teritoriji ove opštine, koji je dostavio Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, ova opština svrstana je u crvenu zonu, onu sa većim rizikom od prenošenja virusa.

Štab je odlučio da se za sada ne uvode nikakve nove protivepidemijske mere, već da se pojača inspekcijski nadzor u ugostiteljskim objektima, marketima i svim drugim zatvorenim prostorima u kojima je obavezno nošenje maski i držanje fizičke distance. Obrazovne ustanove na teritoriji palanačke opštine radiće i dalje po prvom modelu nastave, kako je i započela školska godina, a nadležni će biti u obavezi da svakodnevno obaveštavaju stručni tim Opštinske uprave o epidemijskoj situaciji u školama.

Sajam poljoprivrednih mašina i alata i Krstovdanski vašar, kako je odlučio Štab, za sada su bez odlučeno je da se o realizaciji ovih manifestacija raspravlja na nekom od sledećih sednica, jer će Štab zasedati svakog utorka.

Inače, epidemiološka situacija u Smederevskoj Palanci procenjena je lošijom nego u Smederevu, koje je svrstano u žutu zonu. Procena je izvršena je osnovu broja novih slučajeva na 100.000 stanovnika u poslednjih 14 dana. U Palanci je procenat pozitivnih na testiranju na prisustvo virusa u protekle dve nedelje iznosio je 14,7 posto.

Informacija i foto (printscreen): palankadanas.com

Exit mobile version