Saopštenje: Istina o Akvalendu u Tvrđavi

SMEDEREVO, 2. septembar 2021 – Povodom u utorak na ovom portalu objavljene informacije, oglasila se građanska inicijativa Tačka saopštenjem, koje prenosimo u celosti.

Pozivaju se svi građani koji su burno reagovali na izmišljenu vest o Akvalendu u Tvrđavi da bar isto toliko energije utroše u promenu na bolje i da se pridruže inicijativi Tačka. Provokativna lažna vest o akva-parku u Tvrđavi imala je za cilj da šokira javnost i testira stepen letargije građana kada je razvoj turizma u pitanju, ali i njihovu želju za učešćem u kreiranju razvoja grada.

Građanska inicijativa Tačka, koja se zalaže za razvoj lokalne ekonomije, otpočinje set koraka koji imaju za cilj da se ozbiljnije i strateški pristupi turizmu kao neiskorišćenom potencijalu našeg grada, te da se turizam uvrsti u buduće strateške planove razvoja Smedereva, što trenutno nije slučaj.

Naime, iako je turizam eko-industrija za koju većina Smederevaca smatra da zaslužuje pažnju, ova privredna grana je neopravdano skrajnuta sa agende razvoja Smedereva. Narednih nedelja, kroz kanale Tačke na društvenim mrežama, biće plasiran niz sadržaja kojima javnost Smedereva treba da se podseti na zapostavljeni potencijal, a planira se i set koraka ka Gradskoj upravi Smedereva. Pratite i priključite se na https://tacka.protok21.org.rs/, kao i na profilima Tačke na društvenim mrežama.

Učestvovanje većeg broja građana treba da omogući da se turizmom u našem gradu bavimo na organizovaniji i ozbiljniji način, kako bismo svi ubirali veće benefite od ove privredne grane.

Ukoliko je nekog lažna vest uznemirila, predstavnici Tačke se izvinjavaju, ali u vremenu lažnih vesti i opšte letargije, ovo je jedini način da se podsetimo šta nam je stvarno bitno i postanemo aktivni građani pre nego što onakve vesti slučajno postanu naša stvarnost.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!