Site icon podunavlje.info

Skupština grada Smedereva zakazana za naredni petak

SMEDEREVO, 1. oktobar 2021 –  Sednica Skupštine grada Smedereva biće održana idućeg petka, 8. oktobra , saopšteno je danas.

Na dnevnom redu će se pored ostalog naći pitanja iz oblasti finansija, poput najnovijeg rebalansa budžeta za ovu godinu, zatim predlozi akata u vezi sa realizacijom javno-privatnog partnerstva, kao i Predlog odluke o pristupanju izradi Plana razvoja grada Smedereva za period 2022 – 2029. godine.

Odbornici bi trebalo da raspravljaju i o predlozima odluka o dopunama odluka iz oblasti komunalnih delatnosti, o izmenama odluka o osnivanju javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Smederevo, ali i o predloženim zaključcima kojima se pokreću postupci za pribavljanje nepokretnosti u javnu svojinu Grada Smedereva za izgradnju kružne raskrsnice na Kolarskom putu i raskrsnici.

Pored informacije o finansijskim izveštajima, sa izveštajima ovlašćenog revizora, kao i izveštaja o stepenu realizacije programa poslovanja u 2020. javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Smederevo, biće reči i o usklađenosti njihovih aktivnosti u prvom polugodištu ove godine, a pred odbornicima će se naći i predlozi za davanje saglasnosti na izmene i dopune poslovanja u ovoj godini, kako javnih preduzeća tako i ustanova čiji je osnivač Grad Smederevo.

Na kraju sednice će biti predstavljen Izveštaj o stanju bezbednosti saobraćaja na smederevskim putevima u 2020. godini.

Exit mobile version