Site icon podunavlje.info

Smederevski jedriličari potvrdili vodeću poziciju u klasi 470

SMEDEREVO, 30. avgust 2021 – Posada Jedriličarskog kluba Smederevo u klasi 470 osvojila je zlatnu medalju na 46. Kupu Đerdapa koji je prethodnog vikenda održan u Donjem Milanovcu i tako potvrdila vodeću poziciju u generalnom plasmanu.

Smederevska dvočlana posada je bila najuspešnija u pet od maksimalnih devet održanih trka, što je bilo dovoljno da na ovoj tradicionalnoj regati osvoje prvo mesto.

U okviru nacionalnog prvenstva za 2021. godinu, ovaj dvojac se učvrstio na čelnoj poziciji. Pomenimo ovom prilikom da je posada Brodarskog kluba Metalac iz Smedereva osvojila  bronzano odličje u istoj klasi na pomenutom takmičenju.

Poslednja u nizu regata u okviru državnog prvenstva biće održana na Dunavu kod Zemuna od 22. do 24. oktobra, kada će biti proglašeni državni prvaci u svim klasama.

Najuspešniji jedriličari po klasama na 46. Kupu Djerdapa: klasa Fin – Srđan Volarević, JK Zemun, klasa Laser standard – Marko Petković, AJK Beograd, klasa Laser radial – Dušan Trbojević, JK Zemun, klasa Laser 4,7 – Viktor Batizić, NK Palilula klasa Optimist – Nenad Zakić, JK Palić.

Exit mobile version