Site icon podunavlje.info

Završena Smederevska letnja liga i Škola streljaštva, najboljima priznanja

SMEDEREVO, 29. avgust 2021 – Poslednjim kolom u okviru Smederevske letnje lige i podelom medalјa i diploma za najuspešnije, kao i sertifikata o završenoj Školi strelјaštva, završen je prvi deo programa Leto na strelištu. Tokom protekla tri meseca najmlađa generacija strelaca Strelјačke družine Smederevo takmičila se u svojim uzrastnim kategorijama u okviru letnje lige, a zajedno sa njima stasala je još jedna manja od sedam polaznika uzrasta od 9 do 12 godina, koja je završila sa obukom na serijskoj vazdušnoj pušci. Posle pet kola lige, najuspešnijima dodelјene su medalјe i diplome.

U kategoriji pionira David Mijatović iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ iz Skobalјa ponovo je bio najbolјi. Srebrnu medalјu osvojio je Pavle Pejov, a bronzanu Đorđe Tirnanić, obojica iz OŠ „Dimitrije Davidović“. U kategoriji pionirki zlatnu medalјu takođe ponovo, osvojila je Kristina Radojičić iz OŠ „Ivo Andrić“ iz Radinca, srebrnu Andrijana Stanimirović iz OŠ „Dr Jovan Cvijić“ a bronzanu Saška Janković iz OŠ „Branislav Nušić“. Takmičilo se  13 pionira i 4 pionirke.

U kategoriji juniora Nikola Ristić iz Tehničke škole nije imao konkurenciju, a kod juniorki, svoj kvalitet je ponovo potvrdila Natalija Stojanović iz Gimnazije. Juniorke Marija Lazarević iz Ekonomsko-trgovinske i Iva Vranković iz Tehničke škole, ovoga puta zamenile su mesta na postolјu. Vrankovićeva je bila druga, a Lazarevićeva treća. Juniorki je bilo pet.

Leto na strelištu završava se u utorak, 31. avgusta, kontrolnim mečom polaznika Letnje škole strelјaštva u sezoni 2020/21. Tromesečnu obuku, od upisanih 43 završilo je čak 36 polaznika iz gotovo svih gradskih osnovnih škola, zatim iz Male Krsne, Radinca, Vranova, Kovina, kao i deca iz SAD i Italije, koja tokom leta borave u Smederevu.

U septembru sve tri grupe nastavlјaju sa redovnim treninzima u SD Smederevo i učestvovaće u Smederevskoj ligi u strelјaštvu. Istovremeno počinje upis novih polaznika Škole strelјaštva u sezoni 2021/22. Zainteresovani, uzrasta od 9 do 13 godina, mogu da se prijave na strelištu u Sportskoj hali Smederevo, svakog radnog dana od 18 do 20 časova ili putem fejsbuk i instagram profila družine ili telefonom na 065/506-7770, 061/666-9235i 065/231-0622.

Exit mobile version