Kulturno umetničko društvo „Goša“ uskoro u novim prostorijama

SMEDEREVSKA PALANKA, 27. avgust 2021 – Od svog osnivanja, 1977. godine, članovi ansambla Kulturno-umetničkog društva „Goša“ iz Smederevske Palanke koristili su prostorije koje su bile u vlasništvu „Goša Dibut“. Nakon privatizacije ove celine nekadašnjeg industrijskog giganta ostali su bez prostora za rad i vežbanje.

Na inicijativu uprave KUD-a i lokalne samouprave, izgradnja novog objekta započeta je 2006. godine sredstvima Nacionalnog investicionog plana od dva miliona dinara, sredstvima lokalne, isti iznos dala je lokalna samouprava, a tu su i donacije od oko 500.000 dinara. Ova sredstva su utrošena za izgradnju objekta koji još nije priveden nameni. Neophodno je da se uredi unutrašnjost prostora što podrazumeva izgradnju saniitarnih čvorova, podova, ekonomata, svlaičionice sa tuševima, kancelarije, kuhinja i ugradnju trenažnih ogledala.

Na inicijativu predsedništva KUD-a “Goša” i člana akcionog tima za izgradnju infrastrukture KUD-a „Goša“ Vladimira Arsića, a uz pomoć predsednika opštine Nikole Vučena, Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je dodatna sredstva za završetak radova. Odelјenje za lokalni ekonomski razvoj opštinske uprave raspisalo je javnu poziv za izvođača radova, pa će se nakon sprovedene nabavke pristupiti nastavku izgradnje prostorija KUD „Goša“.

Informacija : zvanična Internet prezentacija Opštine Smederevska Palanka, smederevskapalanka.rs

Foto: KUD Goša FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!