Site icon podunavlje.info

Pojačanje na štoperskoj poziciji – Petković zadužio dres Smedereva

SMEDEREVO, 26. avgust 2021 – U finišu prelaznog roka Smederevci su neočekivano dobili još jedno pojačanje. U njihove redove došao je Luka Petković (23), dosadašnji štoper Sinđelića.

Prošao je školu Čukaričkog i BASK-a, za koji je debitovao i u seniorskoj konkurenciji, da bi potom imao uspešnu epizodu i u Sinđeliću.

– Prihvatio sam poziv čelnika Smedereva, čiji se ambicije poklapaju sa mojim a to je vrh tabele. Poznajem nekolicinu saigrača i verujem da ću se brzo uklopiti u sistem igru koju postavi stručni štab. Ukoliko dobijem šansu da zaigram u subotu protiv Budućnosti u Arilju, trudiću se da opravdam poverenje, a ako se ukaže prilika i zatresem mrežu rivala – samouvereno deluje Luka Petković, objasnivši da je i ranije, mada štoper, neretko bio među strelcima.

U ekipi koju predvodi trener Dragan Stevanović, na štoperskoj poziciji do sada su neprikosnoveni bili Nemanja Mladenović i Vladimir Maksimović, a pre Petkovića, iz beogradskog Internacionala došao je i Petar Panić, koji pored štoperske može da pokriva i bekovsku poziciju.

Treba reći da je pre Petkovića iz Sinđelića u Smederevo stigao i napadač Dušan Čelar. Njemu se iznenada ukazala prilika da ode u Rumuniju, pa se zahvaljujući razumevanju rukovodstva kluba on preselio kod naših prvih komšija.

Exit mobile version