Krizni štab: Škola počinje 1. septembra, časovi 45 minuta, tri modela…

BEOGRAD, 24. avgust 2021 –  Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je da će đaci da krenu u školu 1. septembra i da će časovi trajati standardnih 45 minuta. Predviđena su tri modela po kojima će se nastava odvijati, u zavisnosti od aktuelne epidemiološke situacije u školama.

Prvi model – sigurno okruženje, svi učenici su u školi istovremeno. Deca sede zajedno, maske nose samo dok odgovaraju. Vakcinisani nastavnici ne nose masku;

Drugi model– Za učenike 7. i 8. razreda, kombinovani kao prošle godine. Razlika u odnosu na prethodnu godinu jeste što bi se smena vršila na dnevnom nivou;

Treći model – Najugroženije škole, veliki stepen rizika. Učenici i nastavnici moraju da nose maske, a nastava se odvija po kombinovanom modelu.

Kada je reč o vrtićima, vaspitači i deca zasad nisu u obavezi da nose maske, sve dok ne dođe do situacije u kojoj se dete ili vaspitač zaraze. Tada se uvode mere zaštite.

Inače, na dnevnom redu bile su brojne teme, pored početka školske godine, razgovaralo se i o vakcinaciji, kao i o pojačanog kontroli već postojećih mera koje su sve vreme na snazi – maske u zatvorenom, distanca, dezinfekcija.

Foto/arhiva: zvanična Internet prezentacija Vlade Srbije, srbija.gov.rs

Skorašnji članci

error: Content is protected !!