Site icon podunavlje.info

Užičko kolo kraj Dunava – Sloboda odnela sva tri boda

SMEDEREVO, 21. avgust 2021 –  Na utakmici drugog kola novog prvenstva danas je viđeno bledo izdanje Smederevaca, što su znalački iskoristili Užičani i pomalo neočekivano kući poneli ceo plen: Smederevo 1924 – Sloboda 1:2 (0:1).

Gosti su praktično iz prvog ozbiljnije napada došli do prednosti, a pogodak je postignut iz kontre, nakon nekoliko tačnih dodavanja. Iskusni Gajić je sa 18 metara uputio snažan i precizan udarac, pa je lopta završila u gornjem levom uglu nemoćnog golmana Tasića.

Tek u završnici poluvremena domaći su pripretili preko Nešovića, čiji je udarac golman Slobode Đoković odbranio krajnim naporom.

Mogli su gosti početkom nastavka da dupliraju vođstvo kada je Janković, uz odbranu Tasića, pogodio stativu.

Uspeli su Smederevci u 72. minut preko Bojića, koji je samo očešao loptu posle centaršuta Stanković, da dođu do poravnanja, ali ne i više od toga.

Posle atraktivnih makazica Miloša Jankovića lopta je završila iznad prečke Smedereva, a  od malobrojnih prilika domaćina možda treba izdvojiti još onu koju je imao Bojić da donese preokret, kada je šutirao sa ivice kaznenog, da bi golman Đoković njegov udarac skrenuo u korner.

Odluka je pala u 83 minutu; posle slobodnog udarca kapitena Slobode Miličića najviši u skoku bio je Jankovi, koji je pogodio suprotan ugao za veliku radost gostiju.

Smederevo u narednom kolu gostuje u Arilju ekipi Budućnosti.


Pre utakmice kapitenu Nemanji Mladenoviću za odigranih 100 utakmica u Smederevu predsednik kluba Zoran Lončar uručio je prigodan poklon; uramljeni dres sa brojem 100. Na žalost kapitena, njegovi saigrači nisu uspeli da mu jubilej čestitaju i pobedom, pa čak ni osvajanjem jednog boda.

Exit mobile version