„Digitalna ekspedicija“ u 15 gradova Srbije, među njima i Smederevo

BEOGRAD/SMEDEREVO, 21. avgust 2021 – Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija“ krenuo je danas sa Trga Republike u Beogradu, a tokom naredna četiri meseca posetiće još 15 gradova Srbije, među kojima je i Smederevo.

Zainteresovani će moći da saznanju kako se dolazi do određenih informacija, kako da u elektronskoj komunikaciji s državnom upravom ostvare neko svoje pravo ili ispune obavezu, kao ni a koji način mogu da sebi i svojoj deci pruže bezbedno digitalno iskustvo.

Projekat, koji se sprovodi uz podršku Ministarstva za trgovinu, turizma i telekomunikacije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za IT i eUpravu, a u partnerstvu sa programom „Nova pismenost“ koji realizuju USAID, Propulsion i UNDP, poseban fokus stavlja na digitalnom opismenjivanju starih, odnosno obukama u gerontološkim centrima i domovima za stare.

Osim Beograda, odakle je krenuo, i Smedereva, karavan će posetiti i Prijepolje, Vršac, Šabac, Kruševac, Kraljevo, Čačak, Užice, Suboticu, Aleksinac, Niš, Vranje, Pirot, Rašku i Novi Pazar.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!