Raspisan konkurs za zavičajnu pesničku nagradu Smederevski Orfej

SMEDEREVO, 20 avgust 2021 – Organizacioni odbor Smederevske pesničke jeseni raspisao je konkurs za tradicionalnu nagradu Smederevski Orfej. Na konkursu mogu da učestvuju isklјučivo zavičajni pesnici, stvaraoci sa teritorije Smedereva.

Konkurs je otvoren od 20. avgusta do 13. septembra 2021. godine.

Autori mogu da pošalјu najviše dve neobjavlјene pesme, pisane na srpskom jeziku i štampane ćiriličnim pismom; ukoliko pesnici stvaraju na nekom drugom jeziku, neophodno je da se uz originalni tekst dostavi i prevod na srpski jezik.

Svaka pesma mora da bude odštampana i umnožena u četiri primerka; pesme koje budu ručno pisane neće se uvrstiti u selekciju.

Pesme se potpisuju isklјučivo šifrom; ukoliko se autor ipak potpiše imenom i prezimenom, pesme će biti diskvalifikovane.

U posebnoj zapečaćenoj koverti, koju će priložiti zajedno sa pesmama potpisanim šifrom, autor treba da navede razrešenje šifre, u jednom primerku, što podrazumeva:

Ime i prezime;

Adresu prebivališta;

Kontakt telefon;

Adresu elektronske pošte (ukoliko je poseduje);

Stvaralačku biografiju ne dužu od 500 karaktera.

Pesme poslati na adresu:

Međunarodni festival poezije Smederevska pesnička jesen

Za konkurs „Smederevski Orfej“

Karađorđeva 5-7

PP 118

11300 Smederevo

Po zatvaranju konkursa, odluku o pobedničkoj pesmi doneće stručni žiri dana 17. septembra 2021. godine, o čemu će javnost biti obaveštena na zvaničnoj stranici Festivala i u javnim glasilima.

Napomena: Pesnik koji konkuriše za nagradu saglasan je da njegova pesma, potpisana punim imenom i prezimenom, i njegova stvaralačka biografija budu objavlјene u festivalskom zborniku Pesnički meridijani Smedereva.

Samim učešćem na konkursu nagrađeni zavičajni pesnik pristaje da prisustvuje svečanosti uručivanja nagrade, o čijem terminu će javnost biti blagovremeno obaveštena. U slučaju da se ne pojavi na dodeli priznanja, iz nekog razloga, Organizacioni odbor Festivala smatraće da je autor odbio nagradu i ista mu neće biti uručena.

Inače, nagrada Smederevski Orfej sastoji se od istoimene plakete, koju je osmislio akademski vajar Selimir Jovanović, i novčanog iznosa. Takođe, pobednička pesma zavičajnog pesnika biće objavlјena u festivalskom zborniku Pesnički meridijani Smedereva.

Međunarodni festival poezije Smederevska pesnička jesen, koji se ove godine organizuje 52. put, biće održan od 12. do 14. oktobra tekuće godine.

Sve dodatne informacije možete zatražiti od organizatora preko elektronske pošte: smederevski.orfej@gmail.com

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!