Site icon podunavlje.info

Otvoreno rekonstruisano dečje igralište u Dunavskom parku

SMEDEREVO, 20. avgust 2021 – Večeras je, nakon kompletne rekonstrukcije, ponovo otvoreno dečje igrališta na Dunavskom keju u Smederevu.

Napravljeno pre 10 godina, zahtevalo je renoviranje, kako bi se prilagodilo pravilniku o bezbednosti dečjih igrališta. Formiran je novi zemlјani sloj na betonskoj podlozi, izbetonirana je ukupna površina igrališta i zaleplјene su gumene anti-stres podloge.

Sve dečije sprave su reparirane, postojeći metalni delovi su ošmirglani i prebojeni, a drveni delovi su ugrađeni novi. Igralište je ograđeno zaštitnom ogradom prema industrijskoj pruzi i ugrađena je adekvatna javna rasveta.

U narednom periodu, kada sezonski uslovi to dozvole, biće posađena trave po obodu igrališta.

Reparirane su parkovske klupe i postavlјene nove, kao i nove kante za otpatke.

Izvođač radova je firma „Džungla 035“ iz Jagodine, a nadzor nad izvođenjem radova je obavio JP Urbanizam. Ugovorena vrednost je 7 miliona i 660 hilјada dinara bez PDV-a.

Ovo je, kako se moglo čuti od gradonačelnika Smedereva Jovana Beča, koji je bio na otvaranju igrališta, samo početak radova na uređenju Dunavskog priobalјa u zoni Veslačkog kluba, a sledeći park koji je u planu za uređenje jeste spomen-park Tri heroja.

Exit mobile version