Katarina Radivojević proglasila otvorenim četvrti Dunav film fest

SMEDEREVO, 20. avgust 2021 – Projekcijom novog filma Milutina Petrovića „Nečista krv – greh predaka“, u Malom gradu Smederevske tvrđave večeras je otvoren 4. Dunav film fest, pod sloganom „Godina najboljih“.

Glumica Katarina Radivojević, koja u ovom filmu igra jednu od glavnih junakinja, svečano je proglasila festival otvorenim.

“Drago mi je što sam posle šesnaest godina opet na istom mestu, u Smederevskoj tvrđavi, gde smo snimili neke od najlepših i najtežih scena filma ‘Čarlston za Ognjenku’ i velika mi je čast što imam privilegiju da ovaj festival proglasim otvorenim”, rekla je Katarina Radivojević.

Kako su najavili idejni tvorac festivala koji okuplja filmska ostvarenja iz deset zemalja kroz koje protiče Dunav, Igor Stanković, i Jugoslav Pantelić, umetnički direktor festivala, program pruža presek onoga što se tokom ove godine dogodilo u kinematografiji u evropskim i svetskim okvirima. Na ovogodišnjem Dunav film festu će u šest festivalskih dana biti prikazano 30 filmskih ostvarenja sa svih kontinenata.

Glavni program ih obuhvata deset, od kojih će se osam filmova takmičiti za Grand Prix festivala – „Dunavska lađa“. Pored filma koji je otvorio 4. Dunav Film Fest, „Nečista krv – greh predaka“, u takmičarskom programu naći će se i film „Plavi cvijet“ reditelja Zrinka Ogreste, nemačko ostvarenje Dominika Grafa „Fabian“, drama bugarsko-francuske koprodukcije „Žene plaču“, kao i „Konačni izveštaj“, „Tereza 37“, „Izveštaj Aušvica“ i „Tvoj sam čovek“.

Žiriju 4. Dunav festa predsedavaće rediteljka Ana Maria Rosi, koja se večeras takođe predstavila prepunom gledalištu u Malom gradu Smederevske tvrđave.

Foto: Nenad Tepavčević Tepa

Skorašnji članci

error: Content is protected !!