Izložba ikona i crteža „Kontemplacija“ Minje i Marije Poljak u Kovinu

KOVIN, 11. avgust 2021 – U Galeriji Centra za kulturu u Kovinu posetioci su od juče u prilici da pogledaju  izložbu „Kontemplacija“, ikone i crteže Minje i Marije Poljak.

Izložene su autorske ikone manjih i većih formata izvedenih tradicionalnom tehnikom na lipovoj dasci i serija crteža transponovanih ženskih figura, rađenih u kombinovanoj tehnici na papiru.

Minja Polјak (Beograd, 1991) je diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu – odsek scenografija, na kojem je trenutno student na drugoj godini doktorskih akademskih studija – odsek primenjeno slikarstvo. Redovan je član ULUS-a na slikarskoj sekciji i ULUPUDS-a na sekciji za scenografiju i kostimografiju. Do sada je imala osam samostalnih i više od 40 kolektivnih izložbi u zemlјi i inostranstvu. Bavi se profesionalnim radom u pozorištu u oblasti scenografije i kostimografije od 2015. i autor je više realizovanih projekata u Srpskom narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu, Teatru Vuk, Narodnom pozorištu u Kikindi, Krupnju…

Marija Poljak ( Beograd, 1998.) student je četvrte godine osnovnih akademskih studija, odsek keramika na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Do sada je realizovala četiri samostalne i učestvovala je na više od 40 kolektivnih izložbi u Srbiji (Beogradu, Šapcu, Kovinu, Velikoj Plani, Aleksincu, Kralјevu, Novom Pazaru, Smederevskoj Palanci, Zrenjaninu, Blace, Majdanpeku), Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji i Nemačkoj. Dobitnik je treće nagrade na “IV Međunarodnom bijenalu umetničkog crteža“, Memorijalna galerija Dušan Starčević, Smederevska Palanka 2020, posebne pohvale žirija za crtež na 34. Oktobarskom likovni salonu Centra za kulturu Kovin 2021. kao i galerije na „Drugom međunarodnom trijenalu autoportreta i portreta” u Smederevskoj Palanci.

Izložba će pred posetiocima biti do 17. avgusta, a objavljen je i VEB KATALOG.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!