Tvrđava muzike opravdala očekivanja – tri koncerta za pamćenje

SMEDEREVO,  10. avgust 2021- Posle jednogodišnje pauze, nakon što su u leto prošle godine sve slične priredbe morale da budu otkazane zbog pandemije, sinoć završena Tvrđava muzike se ovog avgusta vratila u punom sjaju u svom drugom izdanju.

Tri koncerta, izvođača različitih muzičkih pravaca, grupe „Vrelo“ Nikole Kolje Pejakovića i Marka Luisa, održani su pred punim gledalištem u Malom gradu, a o kvalitetu i zadovoljstvu publike svedoče dugostrajni aplauzi, pozivi na bisove, pa i dizanje na noge ljubitelja muzike.

„Vrelo“ je specifičan spoj tradicionalnog i savremenog, različite muzičke pravce sintetizovali su sa našim folklornim motivima vrlo uspešno. Ovaj spoj starih, nasleđenih arhetipskih obrazaca i modernog izraza, često zloupotrebljavan, kod njih zvuči sasvim autentično u šta su se i Smederevci uverili.

Nikola Kolja Pejaković, sasvim je poseban lik na našem ne samo muzičkom nebu. Scenarista, režiser i glumac, i ovde se potvrdio i kao vrstan muzičar, autor i tekstopisac, što smo znali i ranije, ali sasvim je drugi utisak kada se to vidi i čuje uživo, nesvakidašnje tekstove upakovane u standarde nekolikominutnih pesama.

Marko Luis je dobro poznat po svojim energičnim i nezaboravnim živim nastupima. Njegov otac Ljubiša Stojanović je ostavio neizbrisiv trag na našoj muzičkoj secni, a Marko je osim nadimka Luis, koji je obojici više od prezimena, nasledio i nesporan dar da svojom muzikom publiku podigne na noge.

Foto: Centar za kulturu Smederevo, N. Živanović

Skorašnji članci

error: Content is protected !!