Site icon podunavlje.info

Smederevci sve bliži tituli državnog prvaka u klasi 470

GOLUBAC/SMEDEREVO, 9. avgust 2021 – Dvočlana posada Jedriličarskog kluba Smederevo u klasi 470 osvojila je zlato na upravo održanom Kupu Golupca 2021, koji se organizuje u okviru nacionalnog prvenstva. Ekipi Brodarskog kluba Metalac Smederevo, pripala je bronzana medalja u istoj klasi.

Smederevci i „Metalci“ imali su po još jednu posadu u klasi 470, jednog takmičara u klasi Laser 4,7/ILCA4 i ukupno troje mališana u klasi Optimist, u kojoj se nadmeću deca od 7 do 15 godina.

Metalac 2 osvojio je peto mesto u klasi 470, dok je posada Smederevo 2 bila šesta u istoj klasi. Nikola Pavić (JK Smederevo), na svom prvom takmičenju u klasi Laser 4,7/ILCA4, osvojio je 21. mesto.

Od najmlađih takmičara u klasi Optimist najuspešniji je bio Vasko Bračinac (JK Smederevo), koji je zauzeo 24. poziciju u konkurenciji više od 40 učesnika, Galina Pavlović (JK Smederevo) je bila 32, a Danka Stanojević (BK Metalac) 33.

Pobednici po kategorijama su: u klasi Fin, Milan Đorđević (JK Sava Beograd), u klasi Laser Standard/ILCA7, Nikola Banjac (JK Gemax Beograd), u klasi Laser Radial/ILCA6, Dušan Trbojević (JK Zemun), u klasi Laser 4,7/ILCA4, Viktor Batizić (JK Palilula Beograd) i u klasi Optimist, Nenad Zakić (JK Palić).

Državno prvenstvo biće nastavljeno poslednjeg vikenda avgusta tradicionalnom regatom Kup Đerdapa, a poslednje nadmetanje koje će odlučivati o titulama za 2021. godinu, planirano je da bude u Zemunu tokom oktobra.

Exit mobile version