Site icon podunavlje.info

Čelik najbolji klub u šestom kolu Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji

ZLATIBOR/SMEDEREVO,  8. avgust 2021 – Ovog vikenda održano je šesto kolo Lige Srbije u planinarskoj orijentaciji, trka u organizaciji planinarskog  kluba “Tornik“ iz Čajetine, na terenima Zlatibora. Na takmičenju je učestvovalo pet klubova sa 16 ekipa u konkurenciji i tri u rekreativnom delu. PSK Čelik je nastupio sa pet ekipa, četiri u konkurenciji i jednom rekreativnom i osvojio tri prva, jedno drugo i jedno treće mesto i tako postao ukupni pobednik ovog šestog kola lige je PSK Čelik koji je osvojio i pehar namenjen najboljem klubu.

Start i cilј trke je bio kod planinarskog doma “Tornik“  u blizini reke Crni Rzav i magistralnog puta Užice – Nova Varoš. Staza za pionirske kategorije bila je duga 3,6 km vazdušne linije sa 6 kontrolnih tačaka, za seniore 12 km sa 11 kontrolnih tačaka. Ostale kategorije imale su zahtevne staze sa dužinama od 6 do 8 km i do 9 kontrolnih tačaka. Ekipe Čelika, uspešno su pronašle sve kontrolne tačke, a najviše raduje pobeda pionirki. Tu ekipu sučinileMilica Vasilјević, Mina Vučković i Sara Savić. Pobedile su i obe veteranske ekipe, dok je ekipa rekreativaca bila druga. Druga ekipa veterana zauzela je treće mesto.

Čelik je nakon šest održanih kola zadržao vodeću poziciju u ligi Srbije, ide ka odbrani titule šampiona, koja je u vlasništvu Čelika već tri sezone uzastopno.

Fotografije su iz arhive članova kluba.

Exit mobile version