Zamena za TID, Dunavska regata ovih dana prolazi kroz Srbiju

SMEDEREVO, 7. avgust 2021 – Već drugu godinu zaredom, zbog poznatih okolnosti sa panedmijom, otkazana je tradicionalna regata Dunavom od Ingolštata do Crnog mora, popularni TID. Umesto toga, oni koji nisu želeli da pauziraju, organizovali su Dunavsku regatu, istom trasom, a njeni učesnici su juče bili u Smederevu, danas su u Velikom Gradištu, sutra u Golupcu…

Oko 40 kajakaša iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Bugarske, Mađarske, Hrvatske, Velike Britanije i Srbije u srpskom delu Dunava su od 28. jula. Učesnici regate će do 14. avgusta preći 588 kilometara Dunavom kroz Srbiju, a zastaju u 16 etapnih mesta,  dnevno veslajući od 30 do 60 kilometara.

– Svaki učesnik može da krene odakle hoće, naravno uz prethodnu prijavu organizatoru i da napusti regatu gde hoće uz odjavu. Bilo je kajakaša koji su krenuli iz Nemačke, iz raznih drugih mesta duž trase. Nismo odustali od ove ideje i pridržavamo se kalendara koji je izglasan još prošle godine u oktobru, kada se još nije znalo da li će biti TID regate, a nadamo se da će se dogodine sve da se vrati u normalu – objašnjava Dejan Jovanović, organizator Dunavske regate.

Foto: Visit Smederevo, Turističke informativni centar

Skorašnji članci

error: Content is protected !!