Uspešna generalna proba Smederevaca pred start novog prvenstva

SMEDEREVO, 7. avgust 2021 – Na poslednjoj proveri uoči početka nove sezone učenici trenera Dragana Stevanovića danas su na stadionu kraj Dunava protiv vojvođanskog srpskoligaša ostvarili ubedljivu pobedu: Smederevo 1924 – Vršac 3:0 (1:0).

Početak utakmici pripao je domaćim fudbalerima, koji su praktično iz prve akcije stigli do prednosti. Sa leve strane Stanić je u trećem minutu majstorski izveo korner, a Vujić je nespretnom intervencijom pogodio sopstvenu mrežu.

Šansu da duplira vođstvo Smedereva nije iskoristio Milovanović, kada je u situaciji jedan na jedan u 9. minutu golman gostiju Marković nogom sprečio pogodak.

Vrščani su nakon toga uspostavili ravnotežu i malo je nedostajalo da u 23. minutu Vladan Blagojević, posle odbitka, snažnim šutem sa 18 metara, iznenadi dobro postavljenog Tasića.

Samo što je počeo nastavak, u 48. minutu, Marković je odigrao povratnu, a spretni Alentijev je udvostručio vođstvo domaćih.

Nakon sat vremena Jovković se našao u povoljnoj prilici da smanji vođstvo Smederevaca, ali ga je Radović smelom intervencijom izblokirao.

Najpovoljniju šansu Vrščani su imali u 81. minutu, kada je Vladan Blagojević sa dvadesetak metara snažnim udarcem pogodio prečku.

Priliku da upiše debitantski prvenac propustio je Čelar, a u poslednjem minutu na pas Stojisavljevića, Plećić je postavio konačan rezultat – 3:0 za Smederevo.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!