Site icon podunavlje.info

S novim trenerom i pojačanjima, odbojkašice počele pripreme

SMEDEREVO, 2. avgust 2021 – Prvo okupljanje Ženskog odbojkaškog kluba Smederevo, uoči početka priprema za nastupajuću sezonu, obeležilo je predstavljanje novog trenera Dragoljuba Janjića i nekoliko pojačanja, bolje reći povratnica u redove ovog prvoligaša.

Na prigodnoj konferenciji za medije prvi se obratio Dragan Lovre, predsednik kluba.

– Posle pet uspešnih sezona pred nama je najambicioznija godina. Odlukom Izvršnog odbora Odbojkaškog saveza Srbije Super liga od naredne sezone umesto 10 broji 12 članova i ulazimo sa ambicijom da se nađemo među prve tri ekipe. Za to imamo realne šanse zbog čega smo i angažovali proverenog stručnjaka, kao i nekoliko pojačanja – rekao je između ostalog Lovre.

Okosnicu tima u predstojećoj borbi za bodove činiće one najiskusnije iz prethodne sezone, a konkurenciju na svakom mestu u timu pojačaće i one koje su upravo pristigle u redove Smedereva. Sve njih predstavio je tehniko Milan Paunović, a među njima je 6 novih imena. Za poziciju primača konkurisaće Nevena Stefanović, rođena Smederevka, koja je sa Beogradom izborila plasman u elitu. Vratila se još jedna Smederevka – Marija Savić, tehničar u mlađim kategorijama Partizana, a tu je i ljubimica navijača blokerka Milica Bojović, ranije Jovanović. Iz mlađih kategorija Vizure stigla je tehničarka Ana Živanović, a iz pančevačkog Dinama libero Zorana Stamenković. Treba reić da se iz Vićence vraća mlada blokerka Marija Jovšić i ona će, kao i većina mlađih odbojkašica početi u ekipi koja će se od jeseni takmičiti u Regionalnoj ligi.

Prisutnima se obratio i novi strateg Dragoljub Janjić, dosadašnji trener Srbijanke, kome će asistirati Miodrag Mutap i Nikola Janković.

– Postavljeni su nam visoki ciljevi i mislim da su ostvarljivi. Realno gledano, imaćemo spoj iskustva i mladosti. Smatram da uz dobar rad imamo realne šanse da ostvarimo istorijski uspeh.  Osim beogradskog Radničkog, sve ostale ekipe imaju niži rejting,a  verujem da će naša druga ekipa biti odlična filijala za seniorski sastav. Na početku prvenstva, uz tri turnira, planiramo 15 kontrolnih utakmica, što će biti dovoljno da se, uz dva treninga dnevno, postigne željeni nivo forme – rekao je Dragoljub Janjić, zahvalivši se na imenovanju.

Exit mobile version