Site icon podunavlje.info

Pobeda protiv Borca u gostima dobrodošla za povratak samopouzdanja

SAKULE, 31. jul 2021 – Boljom igrom nego na prethodnim utakmicama, Smederevci su danas pobedili ekipu Borca iz Sakula na stadionu „Sveti Nikola“. Ovo je vojvođanskom srpskoligašu bio prvi poraz u šest pripremnih mečeva: Borac – Smederevo 1924 0:2 (0:2).

Samo što se krenulo sa centra Luka Lukić izbio je sam pred golmana Borca. Prokockao je zicer pogodivši Petrovića u nogu. Samo dva minuta kasnije, ponovo je Lukić bio u prilici, ali je, ovoga puta u nešto težoj poziciji, bio izblokiran.

Te promašaje mogli su da kazne domaći preko Jakovašića, u 7. minutu, kada je iz neposredne brzine šutirao, a golman Smederevaca Kašić nogom izbacio loptu u korner.

Za promašaje na početku susreta Lukić se iskupio u 31. minutu. Posle šuta Bojića lopta se od stative odbila do ivice peterca, gde se našao Lukić i pogodio mrežu za vođstvo Smedereva.

Alentijev se pet minuta kasnije probio po desnom boku, odigrao povratnu, a Lukić ponovo bio neumoljiv, za vođstvo Smedereva od 2:0.

Mogli su domaći preko Maksimovića da smanje prednost Smederevaca pre odlaska na odmor, ali je loptu nakon njegovog udarca sa ivice kaznenog prostora Kašić izbacio u korner. U 43. minutu je Maksimović posle kornera pogodio stativu.

I Smederevci su mogli do treće gola pre pauze, kada je Bojić bio brži od golmana domaćih, uspeo je da ga zaobiđe, ali je otišao suviše udesno i loptu poslao kraj stative u gol aut.

U nastavku susreta domaćin je preuzeo inicijativu, pokušao je da barem ublaži poraz, a najpovoljniju priliku za tako nešto u 54. minutu nije iskoristio Jakovljević. Sa gol crte je tada Maksimović izbacio loptu u polje.

Identičnu situaciju na drugoj strani imao je Stanisavljević minut pre kraja utakmice. Na pas Stanića imao je otvoren put ka golu, šutirao je a Šiškov kao da je iz zemlje iznikao, spasao je Borac ubedljivijeg poraza.

Foto: R.G. 

Exit mobile version