Site icon podunavlje.info

MUP apeluje na motocikliste da poštuju saobraćajne propise

31. jul 2021 – U poslednja tri dana u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginula su četiri vozača motocikala. Od početka jula ukupno je nastradalo 11 motociklista, četiri nisu imali zaštitnu kacigu. Broj poginulih motociklista u julu najveći u poslednjih pet godina, zbog čega je MUP Srbije danas uputio apel:

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače motocikala da poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenje brzine, da koriste zaštitnu kacigu, kao i ostale elemente zaštite, kako bi sačuvali svoje i tuđe živote. Analize pokazuju da je u saobraćajnim nezgodama sa stradalim motociklistima najčešći uzrok bio gubitak kontrole nad motociklom usled neprilagođene brzine. Takođe, apelujemo na vozače drugih motornih vozila da obrate pažnju na motocikliste prilikom preduzimanja radnji u saobraćaju, a naročito prilikom skretanja i uključivanja u saobraćaj.

U prvih šest meseci ove godine vozači motocikala učestvovali su u 690 saobraćajnih nezgoda, od kojih su oni izazvali 301. Kad je reč o saobraćajnim nezgodama sa poginulim licima, od 22 saobraćajne nezgode, vozači motocikala izazvali su 12, navodi se u saopštenju MUP-a.

Foto/ilustracija: pixabay.com + MUP Srbije

Exit mobile version