Vučić obišao radove na izgradnji kompresorske stanice Velika Plana

VELIKA PLANA, 30. jul 2021 –  Predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji kompresorske stanice Velika Plana, u okviru projekta izgradnje gasovoda od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom.

„Godinama smo čekali da radimo ovako važne infrastrukturne projekte, a gasovod je svakako jedna od najvažnijih“, kazao je tom prilikom Vučić.

Kompresorska stanica Velika Plana je jedina takva na trasi gasovoda kroz Srbiju koji od Bugarske, gde se spaja sa Turskim tokom preko naše zemlje, vodi do Mađarske i Srednje Evrope. Dužina gasovoda kroz Srbiju od Zaječara, gde ulazi iz Bugarske, do Horgoša gde se spaja s mađarskim delom trase je 403 kilometra.

Srbijagas i mađarska gasna kompanija FGSZ spojile su početkom meseca cevi Balkanskog toka, čime je kompletirana čitava trasa Balkanskog toka. Prve količine tranzitnog ruskog gasa kroz našu zemlju do Srednje Evrope, ako sve bude teklo prema planu, trebalo bi da poteku 1. oktobra.

Inače, Vučić je primetio da je državni put od Velike Plane do Žabara dosta loš i naložio da se uradi tih devet kilometara.

Foto: www.facebook.com/buducnostsrbijeavucic/

Skorašnji članci

error: Content is protected !!