Site icon podunavlje.info

Obrt: Audi ispravan, protiv tehničkog pregleda prekršajni postupak

30. jul 2021 –  Mnogo prašine diglo se proteklih dana oko Audija A6 2017. godište, koji nije uspeo da prođe tehnički pregled jer „nije imao uređaje za čišćenje farova“. Vozilo se fabrički tako pravi, bez njih, kao novo je uvezeno, homologizovano, prodato od strane ovlašćenog uvoznika, na njega plaćena carina i porez… Ali, na tehničkom pregledu je odbijeno, jer zakon je zakon. A sada, sledi neočekivani obrt.

Naime, načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Nebojša Arsov saopštio je danas da je protiv privrednog društva koje je prilikom tehničkog pregleda pogrešno utvrdilo neispravnost vozila marke Audi A6, jer nije imalo uređaje za čišćenje farova, podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

On je, reagujući na navode iznete u emisiji „SAT Media HUB“, ukazao na to da je ova neispravnost vozila utvrđena kontrolom.

Pored neosnovane konstatacije u zapisniku da je vozilo tehnički neispravno, jer nije imalo uređaje za čišćenje farova, privredno društvo konstatovalo je i nepropisan sastav izduvnih gasova, a da nisu ni merili sastav izduvnih gasova, objasnio je Arsov.

Prema njegovim rečima, vozilo je narednog dana bilo na ponovnom tehničkom pregledu u istom privrednom društvu i tom prilikom je utvrđena tehnička ispravnost vozila i izdat je registracioni list.

Načelnik Uprave saobraćajne policije je naglasio da će MUP i u narednom periodu sankcionisati nepropisno vršenje tehničkog pregleda vozila, uključujući slučajeve kada se ispravno vozilo oceni tehnički neispravnim.

Izvor: zvanična Internet prezentacija Vlade Srbije, srbija.gov.rs

Foto/ilustracija: commons.wikimedia

Exit mobile version