Site icon podunavlje.info

Određen raspored utakmica nove sezone srpskoligaškog zapada

29. jul 2021 –  Konferencija klubova Srpske lige Zapad održana je u Krupnju, a po njenom završetku obavljeno je žrebanje i parova predstojećeg prvenstva, koje počinje 14. avgusta.

Smederevo u prvom kolu gostuje u Gornjem Milanovcu ekipi Takova, a prvi put će biti domaćin u susretu sa Slobodom iz Užica.

Prvak Srpske lige Zapad za takmičarsku 2020/21. godinu je, podsećamo, bila Sloga iz Požege, koja je igrala baraž utakmice za plasman u Prvu ligu Srbije sa Timokom 1919 iz Zaječara (0:1, 1:1), ali nije uspela da se plasira u Prvu ligu, pa je i dalje član srpskoligaškog zapada. Na kraju prošle takmičarske sezone iz lige su ispali FK Bane 1931 iz Raške, Šumadija  iz Aranđelovca, FK Gruža,  Železničar iz Lajkovca, Jošanica iz Novog Pazara, Budućnost Krušik 2014iz Valјeva, FK Tutin i Sloga 33 iz Petrovca na Mlavi. Novi članovi lige su Borac 1926 iz Čačka i Sloga iz Kralјeva (povratnici iz Prve lige Srbije), Real iz Podunavaca (prvak Šumadijsko-raške zone), Sloga iz Bajine Bašte (prvak Zapadno-moravske zone), RSK iz Rabrova (prvak Podunavsko-šumadijske zone) i Rađevac iz Krupnja (prvak Kolubarsko-mačvanske zone).

Exit mobile version