Smederevci protiv Žarkova gubili, preokrenuli i na kraju ipak poraženi

SMEDEREVO, 28. jul 2021- U igri sa dva sasvim različita poluvremena, fudbaleri Smedereva su u Makiškoj šumi, u još jednoj utakmici u okviru priprema za novu srpskoligašku sezonu, doživeli novi poraz: Žarkovo – Smederevo 3:2 (1:2).

Do petog minuta trajalo je ispitivanje snaga, a onda je na asistenciju Obrenovića Kovačević sa dvadesetak metara lob udarcem savladao istrčalog golmana Smedereva.

Preuzeli su posle toga Smederevci inicijativu i preko agilnog Blagojevića u 17. minutu, na asistenciju Lukića, uspeli da izjednače rezultat. Blagojević je u prodoru sa levog boka pogodio suprotan ugao.

Mogli su domaći u 22. minutu preko Starčevića da dođu do vođstva, ali je njegov udarac glavom završio pored stative, a onda su do kraja poluvremena igrom dominirali gostujući fudbaleri. Najpre je Blagojević prošao levom stranom, poslao loptu prema Plećiću, ali se ovaj u odsudnom trenutku okliznuo. Plećić je nešto kasnije imao dobru šansu, nakon centaršuta Nešovića, ali je njegov udarac glavom završio iznad prečke. U prilici se našao Nešović, a posle njegove ubačene lopte Maksimović je bio neprecizan, kao i u 43. minutu, kada je u padu loše reagovao.

Minut pre pauze, Lukić je odlično ubacio loptu u prazan prostor, utrčao je Bojić i pogodio donji levi ugao, za vođstvo Smederevaca, rezultat s kojim se otišlo na odmor.

U nastavku sve do 72. minuta nije viđena nijedna prilika, ni sa jedne ni sa druge strane, a onda je Obradov izveo slobodan udarac, Jovanović nadvisio statičnu odbranu Smedereva i glavom pogodio za izjednačenje.

I kada se očekivalo da više neće biti promene rezultata, da će se ovaj prijateljski meče tako i završiti – nerešeno, jednu dubinsku loptu Čarapić je primio usamljen i snažnim udarcem pod preču doneo vođstvo domaćem timu.

Kolosalnu priliku da izjednači rezultat, nakon kontra napada u 87. minutu, imao je Alentijev, ali je, na žalost Smederevac, njegov udarac prošao tik kraj desne stative. Tako je Žarkovo zadržalo prednost i na kraju slavilo pobedu.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!