Od Ministarstva zaštite životne sredine novi kontejneri i kante

27. jul 2021 –  Ministarstvo zaštite životne obezbedilo je novu opremu za sakupljanje i reciklažu otpada, 3.225 kanti i 2.940 kontejnera, koji će biti dodeljeni javno-komunalnim preduzećima u 34 grada i opštine, a među njima je i Smederevo.

Vranje je prvi grad u koji je stigla potrebna oprema. Novi kontejneri i kante će u narednom periodu, osim Smederevum biti dostavljeni i Beloj Crkvi, Arilju, Prijepolju, Boljevcu, Novom Pazaru, Gornjem Milanovcu, Žitištu, Novoj Varoši, Bosilegradu, Kragujevcu, Zaječaru, Novom Kneževcu, Priboju, Požarevcu, Staroj Pazovi, Valjevu, Kraljevu, Kniću, Loznici, Negotinu, Sjenici, Topoli, Somboru, Žitorađi, Bujanovcu, , Srbobranu, Irigu, Kikindi, Nišu, Brusu i Temerinu.

Pored kanti i kontejnera, resorno ministarstvo je obezbedilo i eko čistilice kojesluže i za dezinfekciju javnih površina, a mogu se koristiti i za održavanje manjih površina, poput trotoara i dečjih igrališta. Moderne čistilice već su dobili Sremska Mitrovica, Irig i Novi Kneževac, a u značajnoj će meri olakšati posao njihovim javno-komunalnim preduzećima i doprineti da javni prostori koje građani koriste budu čistiji. U planu je dodela čistilica u još nekoliko gradova i opština.

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!