Site icon podunavlje.info

Konkurs za projekte u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta

SMEDEREVO, 27. jul 2021 – Javni konkurs za izbor projekata u kulturi koji se finansiraju i sufinansiraju iz budžeta grada Smedereva u 2021. godini objavljen je danas. Za tu namenu opredeljeno je 11 miliona dinara, a konkurs se odnosi na projekte iz oblasti književnosti (stvaralaštvo, prevodilaštvo); muzike (stvaralaštvo, produkcija, interpretacija); likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajna i arhitekture; pozorišne umetnosti (stvaralaštvo, produkcija i interpretacija); umetničke igre – klasičnog baleta, narodna igre, savremene igre (stvaralaštvo, produkcija i interpretacija); filmske umetnost i ostalog audio-vizuelnog stvaralaštva; kao i za ostala izvođenja kulturnih programa i kulturnih sadržaja (mjuzikl, cirkus, pantomima, ulična umetnost i sl.).

O izboru projekata po ovom konkursu odlučuju stručne komisije koje obrazuje Gradsko veće grada Smedereva i to za svaku umetničku oblast posebno, navodi se u objavi.

Javni konkurs za sve pobrojane oblasti otvoren je 30 dana od dana objavljivanja, a rezultati će biti objavljeni na zvaničnoj internet strani grada Smedereva www.smederevo.org.rs, najkasnije 60 dana od dana završetka podnošenja prijava.

Detalje konkursa kao i dokumenta za preuzimanje onih koji će učestvovati možete da nađete OVDE:

Exit mobile version