Ekipa Pro-Bet pobednik Memorijal „Toplica Petrović Tole“ u Lipama

LIPE, 27. jul 2021 – Po dvanaesti put FK Sloboda iz Lipa je, u znak sećanja na nekadašnjeg fudbalera, organizovala Memorijal „Toplica Petrović Tole“, na kome je učestvovalo 16 ekipa. U finalnom meču sastali su Pro-Bet i Žar Mance, a o pobedniku su, nakon što je susret završen rezultatom 5:5, odlučivali penali.

Pobednici turnira u Lipama – ekipa Pro-Bet

Kao retko kada, borba za pobednički pehar turnira u Lipama, i vrednu novčanu nagradu, donela je pregršt uzbuđenja koje su priredile dve najbolje ekipe turnira. Kada je Žar Mance, tim sastavljen od omladinaca KMF Smederevo sa trenerom Draganom Đorđevićem, poveo sa 4:1 činilo se da će njima pripasti trofej. Predvođen kapitenom Nikolom Nikolićem, Pro-Bet je izjednačio, a potom i preokrenuo rezultat, stigavši do vođstva od 5:4. Pogotkom prvog strelca turnira Branislava Živanovića, koji je postigao 30 golova, rezultat je ponovo bio izjednačen.

Usledili su penali, mladi Antić je promašio, Bužigan je pogodio, da bi potom najbolji golman turnira Petar Mitić odbranio penal Branislavu Živanoviću. Drugi penal za Pro-Bet realizovao je Nenad Milentijević, za veliko slavlje i trijumf njegove ekipe.

Drugoplasirana ekipa Memorijalnog turnira – Žar Mance

Proglašeni su i najbolji pojedinci turnira. Pored najboljeg golmana i strelca, drugoplasirana ekipa imale je i najboljeg igrača na turniru – Nemanju Paunovića.

Inače, organizatori ovog izuzetno posećenog turnira, Zlatko Vasić, Dragan Pajić, Milan i Miloš Milovanović, Marko Pavlović i Goran Stanojević, svojim meštanima, a i brojnim gostima, priredili su nezaboravno finalno veče. Najpre je u borbi za treće mesto Građevinska firma Stanojević savladala FK Batovac rezultatom 5:3 (4:1), a potom je, pred opisani uzbudljivi meč finala, KUD Lipe, sa koreografkinjom Danijelom Trailović pobrao aplauze punih tribina.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!