Za sedam dana kažnjeno 606 vozača autobusa i 6.819 vozača kamiona

26. jul 2021 –  Saobraćajna policija je od 19. do 25. jula, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja na otkrivanju prekršaja koje čine vozači kamiona i autobusa, sankcionisali 606 vozača autobusa i 6.819 vozača kamiona, saopštio je danas MUP Srbije.

Kad je reč o kontroli teretnih vozila, 1.974 vozača sankcionisana su zbog prekoračenja vremena upravlјanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografima, dok je njih 938 kažnjeno zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije.

Zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isklјučeno 414 teretnih vozila, dok je 45 vozača kamiona isklјučeno zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 13 zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Najviše vozača teretnih vozila sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave u Nišu – 1.087, Policijske uprave u Subotici – 559, a Policijske uprave u Šapcu – 499.

Saobraćajna policija je 24. jula na naplatnoj stanici „Beograd“, kod Vrčina, zaustavila turskog državlјanina, za koga je kontrolom utvrđeno da je prekoračio dnevno vreme upravlјanja za devet sati i devet minuta, odnosno da je u trenutku kontrole upravlјao kamionom 19 sati i devet minuta bez prestanka, zbog čega je odmah isklјučen iz saobraćaja. Samo dva dana ranije, iz saobraćaja je isklјučen još jedan državlјanin Turske koji je zaustavlјen na naplatnoj stanici „Dimitrovgrad“. On je prekoračio dnevno vreme upravlјanja kamionom za devet sati i bez prestanka je upravlјao teretnim vozilom punih 18 sati.

Kad je reč o kontroli autobusa, skoro trećina vozača, odnosno njih 199 procesuirana je zbog prekoračenja vremena upravlјanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, 97 zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije, dok je zbog različitih tehničkih neispravnosti iz saobraćaja isklјučeno 17 autobusa.

Najviše vozača autobusa sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave u Kragujevcu – 182, Policijske uprave u Šapcu – 79, a Policijske uprave u Subotici – 65.

Inače, ova međunarodna akcija sprovedena je istovremeno u 30 evropskih zemalјa koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Foto: MUP Srbije

 

Skorašnji članci