Odluka o tome kako će početi nova školska godina tek krajem avgusta

26. jul 2021 –  Da li će početak školske godine biti sa đacima u klupama ili ne znaće se u poslednjoj nedelji avgusta, kada je planirano da se odluka o tome donese na zasedanju Kriznog štaba, u skladu sa epidemiološkom situacijom kakva tada bude.

Ovo je danas saopštio Mirsad Đerlek, državni sekreta u Ministarstvu zdravlja, gostujući u jutarnjem izdanju dnevnika RTS-a.

Inače, naredna školska godina, po usvojenom kalendaru, treba da počne 1. septembra, prvo polugodište da se završi 30. decembra, a drugo da startuje 24. januara i završi se 7. juna za učenike osmog razreda, odnosno 21. juna za đake od prvog do sedmog razreda. Maturanti gimnazija sa nastavom završavaju 24. maja, učenici završnih razreda srednjih stručnih škola 31. maja, a svi ostali srednjoškolci 21. juna.

Već sada se znaju i datumi naredne male mature, koju će budući osmaci polagati 22, 23. i 24. juna 2022, dok će probni završni ispit biti 25. i 26. marta. Prijemni ispiti za upis u specijalizovane srednje škole su zakazani od 13. do 22. maja.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!