Bokseri Sombora u Smederevu postali ekipni prvaci države

SMEDEREVO, 25. jul 2021 – Centralni gradski trg u Smederevu večeras je bio poprište trećeg okršaja ekipa Sombora i Crvene zvezde, majstorice u borbi za titulu klupskog šampiona Srbije u boksu. U uzbudljivom i do samog kraja neizvesnom meču slavili su Somborci sa 12:10.

Do titule su stigli nakon što je u prvom meču ovih ekipa, podsetimo, slavila Zvezda sa 14:8, u drugom su bokseri Sombora bili bolji sa 18:4. Zvezda je u tom drugom susretu odmarala najbolje boksere, svesni da ih očekuje i majstorica, ali se ispostavilo da beogradskoj ekipi ni to nije pomoglo.

Večerašnji meč počeo je dobro za Beograđane pošto su njihova dva juniora, Ranković i Beriša, zabeležili lake pobede. Somborcima je prve poene doneo Omer Ametović u kategoriji do 54 kilograma. U narednoj borbi viđen je jedini nokaut ove večeri; Kristijan Jovanović je krajem prve runde poslao na pod Radeta Joksimovića, a sudija u ringu je, pošto je Somborcu već jednom brojao, bez mnogo razmišljanja prekinuo borbu.

Aličić za Sombor i Jovanović za Zvezdu ubedljivo su dobili svoje protivnike u kategorijama do 60 odnosno 64 kilograma. Neizvesno je bilo u okršaju Toskića i tamnoputog Biseta, koji je branio boje Sombora. U sudijskom preglasavanju sa 3:2 je meč dobio član somborske ekipe.

Sandro Poletan je sa 5:0 pobedio Gubaša u kategoriji do 75 kilograma i rezultat je bio 10:6 za Zvezdu, ali s obzirom da za Beograđane u poslednje dve kategorije nisu boksovali Marković i Božović, njihovi protivnici mečeve se dobili bez borbe, a to je značilo da je rezultat nerešen – 10:10.

Odluka je morala da padne u dvoboju Šerifovića i Rogića, dva boksera koji čak nisu bili u prvom planu u svojim ekipama do ovog meča. Usledio je pravi, nemilosradan okršaj, razmenjeno je mnogo udaraca, ishod je mogao da ode i na ovu i na onu stranu, ali su arbitri presudili da je Rogić pobedio sa 4:1. Usledilo je veliko slavlje Somboraca i njihovih navijača, koji su u Smederevo došli u priličnom broju. Kako i ne bi – ekipi iz Sombora je ovo prva titula prvaka države.

Foto: Bokserski savez Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!