Od ove subote do utorka programi u okviru „Dana kovinske slave“

KOVIN, 24. jul 2021 – Povodom 26. jula, slave hrama Sabora svetih arhangela u Kovinu, koju Kovinci tradicionalno obeležavaju kao gradsku slavu, ove godine biće organizovan četvorodnevni program pod nazivom „Dani kovinske slave“.

Prvog dana, ove subote, biće održana mnifestacija „Nek zvone tambure“ sa početkom u 20 sati, na letnjoj pozornici u centru Kovina. Pred publikom će biti ansambli koji neguju muziku za tamburu i tamburice – po treći put, s obzirom da prošlog leta, zbog epidemije, nije bilo manifestacija.

U predvečerje slave, u nedelјu, 25. jula u 19 sati, u galeriji Centra za kulturu domaćini će biti saveti kovinskih mesnih zajednica tokom tradicionalnog čina rezanja slavskog kolača, a služiće zajedno sveštenici kovinskih parohija Srpske pravoslavne crkve.

Na sam dan slave, u ponedeljak 26. jula Kovince i njihove goste zabavlјaće Alen Islamović i njegov bend. Ovaj rok koncert počinje u 21 sat, na platou u centru grada.

Po tradiciji, drugog dana slave, ovoga puta to je utorak, predviđena je fijakerijada u organizaciji KK „Kovin“, na prostoru Gradskog stadiona sa početkom u 13 časova. Pre takmičenja, ulicama Kovina defilovaće fijakeri, a skup je ispred hrama u Ulici Vuka Karadžića, u podne.

Programe organizuju kovinske mesne zajednice, Centar za kulturu i Turistička organizacija opštine, Konjički klub Kovin, pod pokrovitelјstvom Opštine Kovin.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!