Produžen rok za prijavljivanje nezaposlenih za obuke za IT zanimanja

22. jul 2021 – Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je danas da je pomeren rok za prijavljivanje nezaposlenih za pohađanje besplatnih specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Svi zainteresovani nezaposleni, koji se nalaze na evidenciji NSZ, za učestvovanje u ovom programu mogu da se prijave najkasnije do 1. septembra ove godine, dok je novi termin za početak ovih obuka pomeren na 13. septembar.

Obuke za zanimanja Software Developer, Data Analyst, IT Administrator i AI Practitioner, organizovaće kompanija ,,Semos education“ kao podršku Globalnoj inicijativi za sticanje digitalnih veština kompanije Microsoft (GSI).

Ove obuke će biti realizovane onlajn, dok je učešće nezaposlenih lica sa evidencije NSZ, koja se prijave za ovaj vid stručnog usavršavanja, potpuno besplatno. Jedini uslov za pohađanje obuka je poznavanje engleskog jezika, a prijavljivanje kandidata će se obavljati preko internet sajta: gsi.algoritam.org.

Na osnovu Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalna služba za zapošljavanje poziva nezaposlena lica da se prijave za pohađanje specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija.

Prvobitno je, podsećamo, objavljeno da je poslednji rok za prijavljivanje 18. avgust, a sada je to, verovatno s obzirom da  da je vreme godišnjih odmora, ali i sezonskih poslova, pomereno na 1. septembar.

Foto/ilustracija: pixabay.com

 

Skorašnji članci