Prijateljski a kao za bodove, duel komšija pripao Požarevljanima

POŽAREVAC, 21. jul 2021 – Sa mnogo motiva u današnji meč su ušli fudbaleri koji nastupaju za požarevačku ekipu i na kraju, u igri koja je podsećala na borbu za bodove u prvenstvu slavili su pobedu: Mladi radnik 1926 – Smederevo 1924 3:2 (2:2).

Početak nije obećavao ni šta dobro obećavao Smederevcima pošto su domaći u razmaku od dva minuta dva puta matirali golmana Todorovića. Najpre je u 8. minutu nekadašnji oklopnik Nenad Đurđević na ubačenu loptu sa leve strane ostao usamljen kod druge stative i bez teškoća pogodio mrežu Smedereva. Posle dva minuta, izveden je korner, opet sa desen strane, a iz punog trka, pored statične odbrane gostiju, Đorđević je loptu glavom smestio pod prečku.

Uspeli su Smederevci da uspostave ravnotežu i u 18. minutu, posle centaršuta Markovića i povratne glavom Stanić a Plećić je smanjio, da bi u 34. Minutu, na centaršut Stanića, udarcem glavom Plećić uzdrmao prečku.

Inicijativa gostiju u 40. minutu krunisana je izjednačenjem, a u listu strelaca ponovo se upisao Plećić posle solo akcije Ranđića.

Meč je odlučen u 61. minutu, pošto je, još jedan Smederevac u timu Poažrevljana, Nemanja Stojanović povukao kontru, a iz trećeg pokušaja, nakon odbitka od stative Mihajlović je pogodio donji desni ugao za pobedu Požarevljana u čijim redovima je bilo još nekoliko bivših oklopnika – Mijović, Marinković, Lepojević i Nedeljković..

Sledeću proveru Smederevci imaju u subotu u Beogradu, gde sa sastaju sa BASK-om.

Foto: R.G.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!