Site icon podunavlje.info

Pojačanja FK Smederevo: Ništa, ništa, pa jedan, a sada još četiri

SMEDEREVO, 20. jul 2021 – Od početka prelaznog roka do sredine prošle nedelje u Smederevu su bili aktuelni samo odlasci, uglavnom onih igrača koji su imali manju minutažu. Rukovodstvo kluba je nakon toga imalo jasniju sliku i, posle obavljenih razgovora, krenulo u akciju angažovanja novih fudbalera.

Najpre je redove Smedereva pojačao Aleksa Marković, doskorašnji desni bek požarevačkog Mladog radnika, a posle dva u gostima odigrana meča angažovano je još nekoliko novajlija. Posle duela sa OFK Mihajlovcem, bilo je 0:1, i prvoligašem iz Dobanovaca, protvi Budućnosti je bilo pa 1:0 za Smederevce, novi član je postao Nemanja Stanković (23), do sada član Zvezdare. Juče je Smederevu pristupio i dvojac koji je igrao u prvoligaškoj konkurenciji. Ofanzivni vezista i desnokrilni napadač Krsta Bojić (22) je nekadašnji član Bežanije, kruševačkog Napretka, Zlatibora, Omladinca iz Novih Banovaca i obrenovačkog Radničkog. Njemu se danas pridružio i rođeni Čačanin Nikola Nešović (28), koji je bio napadač užičke Slobode. Paraf na ugovor je istovremeno stavio i Aleksa Nikolić (21), nekadašnji vezista Mačve, kraljevačke Sloge i Žarkova, odakle je i došao u Smederevo.

Nemanja Stanković, Krsta Bojić, Nikola Nešović i Aleksa Nikolić

Na poslednjem meču u Dobanovcima, igrali su Marković i Nikolić i ostavili dobar utisak i verovatno je da će se naći u konkurenciji za najbolji sastav. Ostale pridošlice imaće priliku za dokazivanje na novoj, trećoj proveri – sutra, u sredu, na popularnom vašarištu protiv Mladog radnika.

Ovome treba dodati da je triling – Vukadin, Ranđić i Radović – koji je prvobitno najavio odlazak, posle razgovora sa čelnicima kluba produžio saradnju sa Smederevom.

Foto: R.G.

Exit mobile version